Blogi

Kevään asunnonvaihdon sesonki käynnistyy

Asuntomarkkinoilla on positiiviset tulevaisuuden näkymät uuden sesongin käynnistyessä.

Erityisen laadukas tarjonta on saanut asunnon ostajat ja sijoittajat liikkeelle alkuvuodesta ja vaikka korkotason nousu nollakoroista on laittanut monet miettimään talouttaan tarkemmin, on asuntokauppa kulkenut hyvin. Myyntiajat ovat edelleen lyhyet, kohteet löytävät ostajansa nopeasti ja vuodenvaihteen rauhallisuus on ohi.

Kauppatahti kiihtyy ja parhaat kohteet viedään käsistä

Nopeaa kauppaa käydään erityisesti uudempien perheasuntojen kohdalla. Hyväkuntoiset omakotitalot, rivitalohuoneistot sekä pari- ja erillistalot menevät nopeasti hyvin, kun uuden kodin tarve pitää pintansa.

Laadukas tarjonta näkyy nyt asuntomarkkinoilla todella tasokkaiden sijoitus- ja ensiasuntojen tarjontana sekä myös uniikkien kotien tarjonnassa. Viime viikkoina monia kohteita upeilla merinäköaloilla on saapunut markkinoille ja arvokohdetta metsästävän onkin nyt hyvä olla valppaana. Myös sijoittaja, joka vaatii sijoituskohteiltaan laatua, on erinomaisessa tilanteessa poikkeuksellisen asunnon löytämiseen. Parhaat kohteet menevät nyt nopeasti!

Korkotason heilahtelu laantumassa

Korkojen taso on noussut ja asuntokauppa on muuttunut korona-ajan epäterveellisestä markkinasta. Oletettavasti EKP tulee vielä nostamaan korkoa hieman, mutta itse kuitenkin uskon, että vuoden päästä voimme jo nähdä laskusuunnan koron lopulta asettuen noin 2 % paikkeille. Nollakorkojen ajan voi täysin unohtaa ja tulevaisuuden näkymät riippuvat nyt todella paljon inflaatioluvuista. Kunnes inflaatio taittuu alaspäin, on EKP:n korkojen nosto todennäköistä.

Kevät tuo mukanaan uutta energiaa myös asuntomarkkinoille

Myynti-into näkyy kevään asunnonvaihtosesongin käynnistyessä hiljalleen.

Vuoden alussa perinteisesti suunnitellaan asunnon myyntiä ja markkinoilla voi nyt todella tuntea positiivisen ilmapiirin. Tiukka talvi on siirtymässä sivuun ja asunnonvaihtajat lähtevät toteuttamaan uusia asumisunelmiaan.

Uudiskohteet: Kokonaisvaltainen palvelu tuottaa parhaita tuloksia

Uudiskohteiden kysyntä pitää pintansa asuntomarkkinoiden rauhoittuessa hieman käytettyjen asuntojen osalta. Uudemmat asuinkokonaisuudet pysyvät suosiossa laadukkaan, modernin ja nykypäiväisen tyylin ansiosta, jossa ympäristöystävällisyys ja energiatehokkuus ovat rakentamisen keskiössä.

Projekteja alusta loppuun toteuttaessa on tärkeää olla hyvä ymmärrys rakennustekniikasta, kiinteistöistä ja erityisesti kiinteistöjuridiikasta. Urallani olen rakentanut monta taloa ja toteuttanut monia remontteja, kerryttäen kattavan osaamisen ja ymmärryksen rakennusprojektien jokaisesta vaiheesta, joka sallii parhaan mahdollisen myyntipalvelun tarjoamisen asiakkaalle.

Miksi uudiskohteet kiinnostavat?

Uudiskohteiden kysyntä on ollut korkealla, kiitos niiden modernin talotekniikan, joka mahdollistaa nykystandardien mukaisen asumisen. Uusien asuntojen ja kiinteistöjen hinnat ovat edistyneet positiivisesti ja uudiskohteilla onkin hyvä neliöhintojen kehitys käytettyihin kohteisiin verrattuna.

Tänä päivänä suurimmat valintakriteerit asunnon ostossa ovat energiatehokkuus ja ympäristöystävällisyys, niin rakentamisessa kuin pintamateriaalien valinnassa. Pehmeät ja laadukkaat luonnonmateriaalit, kuten puu ja kivi, tuovat tämän päivän mukaisen tunnelman kotiin.

Myös kotien omavaraisuuden suosio on kovassa kasvussa. Tämä näkyy erityisesti aurinkokennojen kehittyvässä teknologiassa ja suuressa kysynnässä, kuten myös sähköautojen latauspisteiden asennusmäärissä sekä varaavien takkojen myynnin räjähdysmäisessä kasvussa. Modernit asumismukavuudet ja nykypäivän rakennusvaatimusten mukainen täysin valmis kokonaisuus houkuttelee asiakkaita helppohoitoisuuden nojalla. Onkin mielenkiintoista nähdä, miltä uudiskohteet tulevat näyttämään vuonna 2023!

Modernit työkalut myynnin ja markkinoinnin apuna

Nykypäivänä kehittynyt mallinnusteknologia helpottaa uudiskohteiden visualisointia, jotta todenmukaisen lopputuloksen voi nähdä jo ennen kuin perustuksia on aloitettu luomaan.

Visuaalisuus on suuressa osassa asuntokauppaprosessia. Muun muassa digitaalisen mallinnuksen sekä digitaalisen remontoinnin avulla voimme tuottaa tarkan kuvan lopputuloksesta, antaen potentiaalisille ostajille konkreettisen vaikutelman valmiista kohteesta.

Toteutimme tiimimme kanssa alla olevan projektin alusta loppuun. Tavoitteena on aina tuottaa parasta mahdollista palvelua asiakkaalle, luoden laadukkaat 3D-kuvat uudis- ja saneerauskohteiden myyntiin ja markkinointiin.

Tutustu alta virtuaaliremontin ennen ja jälkeen kuviin!

Otathan yhteyttä, niin teemme sinulle yksilöllisen tarjouksen!